Eilen otettiin vähän ek-treeniä Lohjan montuilla.

Pudotettu ei meinannut onnistua alkuun lainkaan. E lähti käskystä harhailemaan ihan väärään suuntaan,e i siis ollut pienintäkään hajua mitä siltä odotettiin. Otettiin uudestaan niin, että Hanna näytti patakinnasta (OK) ja toisen kerran niin, että näki kun tiputin. Näin saatiin pari onnistumista.

Tarkkuusetsintä taitaakin olla meidän heikoin lenkki. Ensio ei oikein pysy alueella, eikä myöskään käytä nenäänsä tarkasti. Lisäksi vielä heittelee esinettä kun ei halua kantaa sitä mielellään. Nyt oli siis esineensä 20c kolikko ja piti ottaa tuplahelpotuksilla että tajusi pysyä alueella ja etsiä ~oikeasta kohdasta. Hoh hoh. Kotimatkalla mietin jopa sitä vaihtoehtoa, että opetan ilmaisemaan esineen maahanmenolla. Pitää vielä miettiiä, ei varmaan olisi kovin vaikea toteuttaa.

Heimokin pääsi toimintaan. Esineruutu, jossa otin kolme esinettä. Eka esine vietiin yhdessä ja heitin sen puun juurelle niin että koira näki selvästi. Toisen esineen vei Hanna ja käytiin Heimon kanssa ottamassa vaan haju (ja taisi myös nähdäkin sen), kolmannelle sama mutta pelkkä haju (ei siis nähnyt).

Ekan haki viivasuoraan ja toi viivasuoraan. Tokan haki pienellä "noutokaarrolla", ja palauttikin pikkasen kurittomasti. Piti ihan käskyttää, kun oli jo menossa hillumaan esineen kanssa. Kolmannen haku ja tuonti taas täysin moitteetta.

Sitten loppuun vielä ilmaisureenejä Heimolle. Tehtiin viitisen toistoa niin, että harjoiteltiin minun läsnäoloa sekä lähestymistä. Nämä meni hyvin.

Sit vielä kuvia piristämään tylsää tekstiä! Kuvat otti Kailannon Sanna.

Enni

 

Heimo

 

Tässä Heimo nuuskuttaa ystäväni Saanan parsoninpentu Liinaa, jolla ikää 8 viikkoa. Heimo on kiltti, mutta Enni "yllättäen" nyrpeä pentua kohtaan. Pääsi viikonloppuna nappaisemaan sitä vahingossa, kun ei vahdittu tarpeeksi tiukkaan puistossa niiden toimia

Liinalle oli tullut ihan kuhmu päähän, itkikin tosi pitkään. Toivottavasti ei tullut traumoja!! Harmittaa No, pitää käydä vaan ahkeraan yhdessä ulkoilemassa, niin eiköhän se siitä. On kyllä rohkealuontoinen pentu onneksi.

 

Tässä äreä pentuvihaaja