Eilen Nokialla hakukisat, avoimessa luokassa oltiin. Ei menneet penkin alle, mutta voittoa ei kuitenkaan. Lyhyesti ja ytimekkäästi: toinen maalimies jäi ilmaisematta.

Tottis meni aika mukavasti, 80 pistettä. Taas jännitys/kierrosvirheitä jonkin verran. Esim. tällä kertaa tasamaa- ja hyppynoudon luovutukset tapahtuivat seisten. Liikkeestä istuminen oli taas maahanmeno. Mutta muut meni ok, itse vähän möhlin maahanmenon valmistelevassa (liian lyhyt) ja seuraamisessa muutama lisäkäsky. Niin ja eteenmenossa sain moitteita, kun annoin toisen maahanmenokäskyn, vaikka koira oli (kuulemma) menossa jo maahan ekasta. En luottanut, koska viimeksi ei mennyt, enkä ollut varma tälläkään kertaa. Itse olen tyytyväinen, että eteenmenon loppukäsky meni läpi koiran tajuntaan. Seuraaminen oli kyllä kokonaisuudessaan tosi hyvä, mitä nyt just oikealle kääntyessä kontakti oli esteissä eikä minussa -> silloin siis lisäkäsky. Koko suoritus oli äänetöntä. Paikallamakuussa ei mitään moitittavaa, jipii! Ilmeisesti pikatreenaus Iman & Maijan kanssa tuotti tulosta :) Pisteet 80.

Henkilöetsintään seuraavaksi. Ennillä tuntui olevan virtaa enemmän, kuin pienessä kylässä. Sekin vaikutti, että paikka oli tuttu ja tiesi mihin pääsee, siitä siis kierroksia ja paljon. Ei ole kuitenkaan mielestäni ongelmallista henkilöhaussa, koska saa kohdistettua yli-innokkuutensa etsimiseen. Nytkin rata meni oikein hyvin, paitsi että toinen maalimies jäi jostain ihan kumman syystä ilmaisematta. Mm oli muoviastiassa piilossa, eli tavallaan aika samanlainen piilo, kuin viime kokeessa (muovinen jäteastia). Oli käynyt kahdesti (!) kiertelemässä piiloa. Mikä sitten esti ilmaisun, god knows. Se ainakin oli virhe, etten ottanut kunnon ilmaisutreeniä viime kokeen jälkeen viikolla, joten viimeksi kun on haukkunut, tapahtui se palkatta eli motivaatio on varmasti laskenut huomattavasti ilmaisussa. Harmittaa, ois pitänyt järkätä edes jonkinlainen ilmaisutreeni viikolla. Aikaa jäi runsaasti kolmannen maalimiehen löytämisen jälkeen. Olen tyytyväinen etenemiseen + muuhun suoritukseen, omakin työskentely oli ihan ok. Tuomariharjoittelijan mielestä olisi voinut kutsua koiraa jo hieman nopeammin tyhjiltä. Pisteet 120.

Esine-etsintä... Tätä kyllä pitää treenata. E lähti hyvin ekalle, otti esineen (nahkalompakko), jonka kanssa jäi leikkimään ensin ja sitten vielä lisää vähän matkan päähän minusta. Argh kun teki mieli heittää jollain ja keskeyttää pelleily! Toista esinettä ei lähtenyt läheskään yhtä innokkaasti, jäi oikein patsastelemaan siihen lähistölle ja jouduin käskemään uudelleen TIUKASTI. Oi miksi, oi miksi oon palkannut joka esineen jälkeen...?!?! Toisena haki lenkkarin ja toi sen aika ok:sti... Pisteet 24 (työskentely puutteellinen!)

esine.jpg
Esineruudussa

Maasto siis 144 ja tottis 80, yhteensä 224. Ensi kerralla paremmin, eikä edes harmita koska jäi kokonaisuudesta tosi hyvä fiilis. Sen virheen tein, että kisasin liian nopeasti edellisen kisan jälkeen, etenkin kun en päässyt viikolla treenaamaan. Se kuitenkin oli selvää, että ei edetty avoimeen luokkaan liian nopeasti. Ihan ehdottomasti oltiin avoimen luokan tasolla.