... sano Ritari Ässä. Aikamoinen suvantovaihe taas hakuhommissa, kun lunta on niin p**keleesti, Heimostakin näkyy vaan korvat, kun se pomppii tuolla hangessa. Ei siis ole oikein metsään menemistä. Harmi homma, ois niin hyvä aika Heimoa koulutella hakukoiraksi. Noh, alkoihan Enninkin haku-ura vasta kaksivuotiaana ja ihan hyvä on tullut - ehkä tää homma ei tähän kaadu siis!

Viime viikonloppu oltiinkin Levillä viihtymässä. Koira ei tod. olleet mukana... Molemmat pääsi Jasmon työkaverille hoitoon. Vähän jänskätti että pistääköhän ne (=Heimo) talon matalaksi... Ja muutenkin vaiva niistä on varmasti melkoinen, kun ei ole tottunut koiria päivittäin hyysäämään. No, hyvinhän se oli mennyt sitten ymmärtääkseni. Toivottavasti oli jotain antiakin niistä, että voi ehkä joskus toistekin kysyä hoitoapua.

Viime viikon treenit jäi nolliin Levin ja muiden ei-koiramaisten ohjelmien takia. Tällä viikolla olen jopa onnistunut kerran treenaamaan, nimittäin eilen hallilla. Vähän sähläykseksi meni, etenkin Ennin osalta. Heimo taas oli ihan kiva kaveri, virtaa siinäkin kyllä vähän liikaa.

Heimo pääsi ekaa kertaa p-makuuseen toisen koirakon ollessa kentällä. Ylläri ylläri luoksetulon 'tänne' koitui kohtaloksi, eli Heimo lähti kuin nappi housuista. Olin onneksi ajantasalla ja sain karjaistua kiellon. Tässä oli vaan se varjopuoli, että häiritsin sitten Veeraakin (eli parin koiraa) sillä. Nooh, Veera otti uuden luoksetulon ilman häiriöitä ja Heimo harjoitteli paikallamakuuta taas alkeishenkisesti.

Heimo treenaili myös tunnarin pitoa ja maastanostoa. Nätisti piti, olin ylpeä! Alussa epävarmuutta, mutta pienellä helppauksella alkoi luonnistumaan oikein hienosti.

Ennillä yritin ottaa tunnaria, mutta ei niinkun puhettakaan onnistumisesta............. Suorastaan räjäytti kasan ja valkkasi minkä sattuu. No, tehtiin jotain muuta siinä välissä jotta pahin paine purkautuisi. Sitten uusinta, niin että oma kapula edessä ja vieraat kasassa takana. Kaksi kertaa onnistui putkeen, eli vähän jo edistystä tähänkin.

Siinäpä tuoreimmat, eipä ollut paljoa!