Eli 14.9. kisattiin Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruudesta pk-lajeissa. Kiva että kisat järjestettiin, viime vuonnahan jäi väliin.

Haut alkoi esineruudulla. Ruutu oli Kyötikkälän kentän läheisyydessä oleva metsikössä, jossa ollaan useita kertoja treenattu  Ekat kaksi esinettä tuli melko ripeästi, ensin vasemmalta takaa, sitten oikealta edestä. Viimeinen ei meinannut millään nousta... Kääks! Lähetin keskeltä. Koira etsi aika pitkään ja sitkeästi vasenta puolikasta. Olin kulkenut koiran suuntaisesti vasempaan reunaan, ja päätin vetää pois, ja juoksin (onneksi!) oikeaan kulmaan lähettämään. Sieltä nousi esine takakulmasta! JES! Aikaa jäi huimat 15 sekuntia  Kaikki esineet oli tosi pieniä, ihan sellaisia mitättömiä kangaspalasia tms. Pisteitä tuli 28, vähän sähläystä ja häröilyä, niistä miinusta. Olin SUPERtyytyväinen!!!

Seuraavaksi tottelevaisuuteen. Eka p-makuu, jossa oli HILJAA!!!! JES!!! Olin siitä niin iloinen, että melkein onnenkyynel vierähti. Jännitin sitä ihan tosi tosi paljon nimittäin.

Itse suorituksessa oli aika perusmeininki. Seuraamisessa ihan kammottava edistys ampumisiin asti, sitten normaalia. Arvosanaksi hyvä.

Jäävät teki oikein ja nopeasti, JES!! Luoksetuloissa tuli nopeasti ja viivasuorana eteen. Hieno homma! Olin kuulemma toisessa l-tulossa heilauttanut käsiäni, ei siitä kyllä mielikuvia itsellä. Mutta en kielläkään

Tasamaanouto oli muistaakseni erittäin hyvä. Sitten hyppynoudossa kiersi paluun  Ei kyllä yllättänyt, kun nyt on treeneissäkin hypännyt vaivalloisesti  Se ois siis fyssari/hieroja-aikaa varattava... A-noudosta taisi tulla erittäin hyvä, tai hyvä. Eteenmeno melko jees, olisi suorempaa ja kovempaa voinut mennä. Ja nopeammin maahan. Tulikohan erittäin hyvä. Kokonaispisteet 83. Olin tosi iloinen kuitenkin, vaikka pisteet ei mitkään huimat olleetkaan.

Sitten maastoon... Eka maalimies oli melkein etukulmassa oikealla, ehkä 20m e-kulmasta. Ilmaisu moitteeton. Tässä kohtaa olin vielä tosi hyvillä fiiliksillä - jes hyvin alkoi!! Sitten pistotusta. Jossain satasen hujakoilla k-linja tekee mutkan vasemmalle ja maasto nousee aika jyrkästi ylös. Siinä kohtaa lähetin vasuriin ja koira painoi nätisti nousun taakse ja viipyi pitkään. Korvat höröllä odotin ilmaisua, mutta eipä tullut. Lopulta ilmestyi mäen päältä, oli siis tehnyt tyhjän. Sitten oikealle lähetys ja etenin mäen päälle itse. Koira taas haltuun ja uusi lähetys vasemmalle. Hyvin lähti pistolle, mutta palasi tyhjänä. No, homma jatkui ja maasto vaikeutui. Koira teki melko jees hommia, mutta ilmaisua ei kuulunut vieläkään. Koira alkoi myös olemaan aika puhki, kun räpiköi siellä hankalassa risukossa. Ja mitä lähemmäs takamerkkiä tultiin, sitä alemmas meikän mieli painui :(

Yritin tietty lähettää aika tiuhaan, kun vielä eli pieni toivonvire jos siellä olisi jossain se kakkos-maalimies. Enni ei sitten lopussa edes suostunut lähtemään pistoille  Se a) oli väsynyt, b) tiesi että tyhjiä, ja c) oli saanut takarajalla olevasta mm:stä hajun (näin ihan selvästi sen yhdessä kohtaa, mutta yritin tehdä pistotusta JOS se mm vielä lymyäisi siellä...) Lopulta ihan takarajan merkiltä lähetin vasuriin, josta kolmonen nousi ja ilmaisu täydellinen.

Olin / olen NIIIIIIIIN pettynyt. Siis ihan todella todella todella pettynyt. Nieleskelin itkua jo suorituksen lopussa ja kun (onneksi lyhytsanainen) tuomari oli tuomionsa lausunut, lähdin autolle itkien ihan täysillä. Ja itkin koko ajomatkan kisapaikalle. Ja kotimatkan. Ja kotona. 

Huom, meikähän ei todellakaan ole mikään herkkis! Nimimerkillä "viimeksi tv-ohjelman/elokuvan takia itkenyt vuonna -83 kun näin Lassie palaa kotiin"... Mutta nyt kyllä tuli sitten porausta koko vuoden edestä haha

Analyysit.. En tosiaan jäänyt kysymään kakkoselta, että oliko käynyt sen luona. Erittäin vahva veikkaus, että ei. Eli nyt päädyn siihen analyysiin, että kävi ns. Hämeenkyröt. Eli sama mikä H-kyrön hakukokeissa alkukesästä: koira luuli tietävänsä paremmin, missä maalimies edelliskerran perusteella. "VIIMEKIN KERRALLA OLI TÄÄLLÄ NIIN NYTKIN ON, MINÄ TIIÄN!!" Kerran ollaan oltu tuolla Pälkäneellä kokeessa aiemmin, ja mm oli silloin samoilla kohti missä nyt mutta syvemmällä. Eli tuolla vasemmalla mäen takana, missä k-linja tekee koukkauksen.

Miten v*tussa tämmöstäkin reenaa????