Sunnuntaina oli oman kerhon eli NPKH:n hakukokeet. Osallistuin Ennin kanssa, mutta nyt ei ollut meidän päivä. Edellisenä iltana oli kerhon kesäjuhlat ja jäin telttailemaan majalle. Enni kyllä tuntui viihtyvän teltassa hyvin yön, heti pisti nukkumaan kun sinne möngittiin.

No itse kisaan nyt. Ensin maasto. Tuomarina Katja Kerokoski, en ole ennen ko. tuomariin missään törmännyt. Alkuun pari tyhjää, OK. Sitten n. 50 metrissä vasemmalla kaksi haukahdusta ja stoppi. Voi prrrrr.... Siinä odoteltiin, mutta eipä haukku jatkunut. Kutsuin vähän ajan päästä koiran pois. Pari askelta etenemistä ja uusi lähetys. Ei enää ilmaissut. Voihan... Kylläpä otti pattiin. Lähetin sitten toiselle puolelle, OK työskentelyä teki. Sitten taas ennen satasta maalimiehen puolelle, toiveissa tietty että kävisi ilmaisemassa. Mutta ei. No päätin sitten jatkaa normaalisti, peli oli selvästi tuolta osin pelattu.

Sitten normaalia etenemistä. Työskentely ei enää niin hyvää, teki aika huonoja tyhjiä. Sai sitten hajun maalimiehestä jossain satasen jälkeen. Tähän erinomainen ilmaisu. Pysyi myös hallinnassa hienosti.

Sitten taas etenemistä ja muutamia tyhjiä. Oli aika huonoja. Jopa sellaisia, että jäi parinkymmenen metrin jälkeen möllöttämään vaan. No, ei niistä turhaa ressiä vaan otin luokse ja uusi lähetys vastapuolelle. Sitten olikin maalimies taas n. 250m kohdalla vasemmalla, jonne meni suorilta. Ja taas ilmaisu erinomainen.

Mitäs tästä sitten sanoisi... Harmitti toki. Mutta mukava tuomari tosiaan. Sellainen kannustava ja positiivinen. Kehui, että hienosti saatiin nollattua pää tuon ekan epäonnistumisen jälkeen. Että ohjaa koiraa tosi hyvin tuosta harmittavasta virheestä huolimatta. Mukava oli kuulla kehuja! Mielestäni toimi juuri oikein, keskittyi kannustaviin sanoihin eikä jäänyt vatvomaan virheitä :)

Tosin 2. ja 3. ilmaisusta tuli vain kahdeksan pistettä siksi, että olin liian hätäinen hyväksymisessä. Pitäisi odottaa, että ilmaisu lähtee rullaamaan alun kähinän jälkeen. No eipä sillä tässä kisassa mitään merkitystä, mutta pitää toki muistaa tulevaisuudessa. Neljä pistettä pois, se on tosi paljon (siis jos muuten onnistuu)... Työskentelystä tuli 33/40p, eli ei huimaa mutta ihan jees. Yhteensä 119 pistettä.

Kysyin maalimieheltä jälkeenpäin, että mitä ihmettä siellä tapahtui. Oli tullut piilolle, haukahtanut sen kerran-pari ja alkanut syömään ruohoa Huuto Ei ollut enää sen jälkeen käynyt piilolla. Grrh! Ja piilo oli samanlainen, kuin kolmas piilo. Ykkösessä oli sisällä vieras naishenkilö, kolmosessa vieras mieshenkilö. Eli ei todellakaan pitäisi olla mitään piilonvierastusta kyseessä!!! Tähdet ykkösen kohdalla väärässä asennossa...?

Päätin mennä kisan loppuun asti. Seuraavana oli tottis. Eipä sekään sitten ollut mikään kovin onnistunut.... Voi voi. Kaksi liikettä meni alakanttiin. Maahanmenossa jäi seisomaan. Outoa, ei ole varmaan vuosiin maahanmenoa möhlinyt... Ja mielestäni annoin käskyn ihan niinkuin aina.

Eteenmenossa tarvihti KOLME käskyä että sain maahan!!!!!!! Todella raivostuttavaaaaaaa!! Ja kun viime aikoina tämäkin on mennyt tosi jees, niin johan ottaa pattiin Otsan rypistys

Eipä siinä sitten muuta kummallista, perusvirheitä loput. 80 pistettä vaan, tosi surkeasti. Aippe tuomaroi.

Esineet vielä. Ekan toi ihan tosi nopsaan, alle puolen minuutin. Toinen vei vähän kauemmin, oli jossain aika keskellä takana. Kolmatta etsi ja etsi ja etsi, mutta aika loppui. Etsi kuitenkin koko ajan oikealta suunnalta, en tiedä miksi jäi sitten bongaamatta. Pisteet oli kuitenkin OK, 24. Ja olin itse ihan tyytyväinen tähän, intoa piisasi koko ajan hyvin.

Tämmöinen koe tällä kertaa. Vaikka meni nyt melko metsään, niin eipä tässä mikään katastrofikriisi ole. Olen superiloinen, että ilmaisi noi muut mm:t kunnolla, koska olin jo vähän paniikissa että onkohan tässä ilmaisussa nyt joku The Ongelma! Mutta mikä lie sitten taas tullut. Näitä sattuu... Kisoja tulee uusia Hymy

Ainoastaan tuo tottis jäi nyppimään aika paljon. Mutta ei siis selvästi ollut ihan normikoira, niin pistetäänkö nyt sitten sen piikkiin. Varmaan tuo outo yö teltassa vaikutti, varmasti jäi koiralla unet vähäiseksi (niinkuin itsellänikin), joka sitten vaikutti työskentelyyn. Vaikka vaikuttikin ihan virkeältä ja työskenteli täysin virkeästi, niin silti.