Rauhallista on ollut viime viikot. Ennillä alkoi 8. päivä juoksut. Ulkona on ollut niin ankea sää, että ei oo paljoa jaksettu sielläkään olla :)

Sentään hakutreeneissä käytiin pyörähtämässä sunnuntaina, ja kivaa oli. Alkuun tyhjä pisto, jonka annoin etsiä niin kauan, kuin itse halusi. Kaksi minuuttia oli metsässä ja ilmestyi ehkä noin 30 metrin päähän keskilinjalle. Tuli hienosti kutsusta heti luokse, aiemmin on joutunut vähän "karjumaan", että tulee ja silti on ehtinyt käydä vähän pyörähtämässä toisella puoliskolla. Nyt ei!

Eka ukko haukkuvahvistusta ja palkka hyvän haukkurupeaman jälkeen. Tokalla menin piilolle, ja otin haltuun. Tuli heti hienosti sivulle, vaikka piilo oli hankalasti ja joutui peruuttamaan pari metriä pois kolosen luota. Tosi hienosti! Aikaisemmin on pitänyt tässäkin tilanteessa käskyttää >1 kertaa, että saan sivulle ja hiljaiseksi. Hyvä!

Kolmas ukko oli suhteellisen lähellä keskilinjaa, mutta kunnolla kuopassa. Koira oli piiiitkään syyyyvällä metsässä, ja paluumatkalla sieltä jostain äkkäsi maalimiehen. No problems. Hakukokeessa vaan ko. aika olisi tuntunut jo ikuisuudelta, ja olisin varmaan jo pillillä viheltänyt pois. Varmaan voisin todellakin harkita sellaista taktiikkaa, etten kutsu pois. Tulee, kun tulee. Enni tekee todella tarkkaa työtä, jonka keskeyttäminen pillillä / huudolla on ehkä turhaa ja jopa häiritsevää. Antaa tehdä töitä, ahkera ja tunnollinen kuitenkin on.

Hauska pikkujuttu tapahtui kakkosukolla, joka oli Riitta kivenkolossa. E oli tehnyt piston syvälle, palannut lähimaastoon, eikä millään ollut meinannut paikallistaa Riittaa. Oli kuulemma alkanut jo tuskissaan piippaamaan, kun oli lähentynyt piiloa. "Prkl, kun ei meinaa löytyä, vaikka niin vahvasti jo haisee!!! MISSÄ SE ON?!!?!?"
:D voin niin hyvin kuvitella sen turhautumisen, hih hih... Enni kun on niin ilmeikäs vielä, sen naamasta ja käytöksestä näkee niin hyvin, että mistä nyt tuulee :)

Joulua vietetään vanhempien luona Palokassa, rauhallisissa merkeissä. Koirat (Ennin ja Iman) saan Maijan ja Vellun kyydissä torstaina, kun ajelevat sitä kautta Rukalle. Itse menen perjantaina perässä kaverin kyydissä. Takaisin ehkä 27.12., koirat taas pääsevät tapaninpäivänä Rukan paluukyydissä.

Sittenpä ei muuta, kuin Hyvää joulua kaikille tutuille ja tuntemattomille!!!! Toivottaa Hanna-tonttu ja Enni-koiratonttu :)