Tällä viikolla on vähän rauhallisempaa koirarintamalla. Maanantaisen fyssarikäsittelyn jälkeen pidin kiinni parin päivän treenitauosta.  Ja käytännössä seuraava tottistreeni on vasta perjantaina ja haut sunnuntaina, joten koko viikko on ollut rentoa lenkkeilyä. Tekee muuten hyvää!

No pientä reeninpoikasta otettiin eilen kuitenkin puistossa. Sain hullun päähänpiston, ilmoitan ehkä Heimon talvella tokokokeeseen! Ja Ennin toki myös. Ehkä maaliskuussa voisi mennä. Tai sitten ei, riippuu missä mennään  

Noh tästä inspiroituneena päätin aloittaa toko-paikallamakuun treenaamisen. Enni ohjaajanaan Jasmo oli tietysti parina. Vähän on vielä hakusessa Heimon paikallamakuu...... Alkuun pysyi kivasti, mutta sitten levisi laatikko eli lähti tulemaan luokse. Sen jälkeen ei enää meinannut malttaa ollenkaan pysyä, meni ihan pasmat sekaisin tästä vaikeastakin vaikeammasta liikkeestä. No ei se mitään, pikkuhiljaa! 

Oli muuten hauska (tms.), kun Jasmo ohjasti Enniä. J ei ole ikinä tokoa nähnyt "in action", joten piti tietysti neuvoa mitä tehdään. Sanoin, että sitten kun annan luvan lopussa, niin tulet Ennin luokse ja käsket istumaan. No Jasmo tuli hienosti Ennin eteen ja käski koiran istumaan  Eipä tullut meikälle mieleen, että pitää myös erikseen mainita sivulle palaamisesta! Itselle kun on itsestäänselvää.

Sen jälkeen harjoiteltiin seuraamista. Pysyi pääkin aika kivasti ylhäällä! Mutta vaatii imutuksen, ilman sitä painuu polven tasolle. Sisällä harjoiteltiin kapulan nostoa. Nostaa käteen kivasti, en ole vielä yhdistänyt istumista ym. tähän.

Ennin kanssa otin jääviä. Päätin vaihtaa seisomisen käskyn. Seis ja istu on kuitenkin liian lähellä toisiaan. Vaati vähän toistoja mutta kyllähän tuo pieni eläin sen äkkiä oppii. Ja uusi käsky sopi omaankin suuhun paljon paremmin! Ja huom. en ole tarkoituksella apinoinut tuttujen ja kylänmiesten TOP-käskyä, se tuli jo kesällä mieleen... Ihan ite keksin ja sitten vasta huomasin että sehän on käytössä monella! En siis matki