Torstaina käytiin hakuilemassa Lohjan montuilla omalla porukalla. Viisi hakuilijaa oli treeneissä eli ihan sopivasti.

Otin ensin Heimon. Heimolle ekat kaksi maalimiestä näkölähdöllä yhtä aikaa. Heimo oli ihan tulessa, kauhea hinku oli hommaan! Lähtikin ihan täysiä ja mielestäni käytti myös nenäänsä, kun etsi mm:tä. Teki nimittäin täyskäännöksiä kun mm:n haju tuli nenään, kun oli menossa ohi.

Sitten siirtyvät mm:t, jotka näyttäytyivät metsässä. Taas ihan himona paineli hakemaan. Ja kuitenkin mielestäni nenä auki, kun joutui etsimään piston päässä kun mm oli liikkunut näyttäytymiskohdasta eteenpäin.

Tuntui, että kaksi hernettä alkavat päässä löytää toisensa. Ihan eri meininki oli nyt tuohon, kuin aiemmin. Nyt oli sitä oikeaa työintoa! Hymy

Taas oli tosin todellinen taistelu autosta oton kanssa. Tai siis kun otin Ennin. Ihan väkisin rynnii autosta pois. Ei auta huuto eikä voima. Aika vaikea on nimittäin tunkea parikytkiloista otusta takaisin häkkiin, kun vastustelee kaikin voimin. Ei homma kyllä näin toimi... Pitää tehdä joku toimintasuunnitelma tämän kanssa.

Enni sai odotella vuoroaan aika kauan. Ennille myös neljä ukkoa. Eka etukulmakin meni vähän eri lailla kuin suunnittelin. About etukulmaan oli roudattu piilo ja sanoin vaan että molempiin etukulmiin ukot. Tarkoitin luonnollisesti, että etukulma = piilo. Maalimies-Tomi ei tätä kuitenkaan ollut hoksannut koska en asiasta erikseen maininnut, joten eka mm oli eri helppo. Oli vielä tosi iisissä paikassa, ei missään puskassa vaan ihan siinä parin kaatuneen puun vieressä. Grrh kun meinasi harmittaa!

Oli myös tarkoitus, että otan viimeisenä paon, mutta unohdin koko jutun. No molemmilla puolilla oli liikkuva, jonka liikkumisen annoin nähdä, olihan siinäkin jo aika vahva mielikuva koiralle.

Tuli kuitenkin yksi tyhjä väliin vahingossa. Oli käynyt aika lähellä mm:tä, ja uukkarit vähän ennen. Tiedä sitten miksi. Mutta seuraavalla haki kuitenkin tuon edellisen, harmittavasti vaan tuli vähän taaksehakua. Kuitenkin hyvä syvä pisto, jossa etsi perällä maalimiehen aktiivisesti.

No vaikka ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan, niin hyvä treeni silti. Sain korjattua ainakin kaksi lähetystä suoraksi, kun lähti mihin sattuu. Tokalla lähetyksellä painelin metsään suoristamaan, sitten oli hyvä! Viimeisellä pistolla lähti suoraan lähetyksestä vinoon, siitä palautus heti ja uusi yritys. Sitten hyvä! Kehuin kun meni suoraan. Eipä ole aiemmin tullut kehuttua noissa kohdin. Pitäisköhän? Kieli ulkona

Treenien loputtua oli tarkoitus että Heimo ja Annan Velho päästetään leikkimään. Mutta eipä enää leikit luonnistuneet, vaan Velholta tuli ärinäpurinaa. Heimo mateli hetken, mutta näytti sitten hampaita takaisin Yllättynyt Enpä ole nähnyt sitä tapahtuvan aiemmin. Tappelu oli ihan hilkulla, mutta onneksi saatiin tilanne hallintaan. Harmi että näin pääsi käymään. Mutta hyvä ettei tullut mitään tuon ikävämpää välikohtausta.

Ennille vielä yksi kiva esine. Katsoi auton ikkunasta kun vein metsään suoraviivaisesti. Lähti intona, joutui kuitenkin vähän aikaa etsimään vaikka luulin että oli superhelppo. Eipä siinä sitten kuitenkaan mitään, släpärinpuolikas palautui vauhdikkaasti. Jee!

Heimokin sai ihan pienen esineharjoituksehkon :) Laitoin istumaan, vein eskan ehkä kolmen metrin päähän ja päästin hakemaan. Toikin! Tyhmä minä jätin patukan autoon, en siis voinut vaihtaa siihen Otsan rypistys Otin siis pois esineen ja vapautin ja heitin sen leluksi. Ei ehkä hirmu älykästä, kun sen jälkeen juoksi tietty paskarinkiä släpäri suussa. Mutta kivaa oli kaikilla, se on pääasia :)