Enni oli eilen leikkausoperaatiossa. Koko homma on (todennäköisesti) lähtöisin kesäisestä keppiäksidentistä, jossa tikku upposi nieluun ja aiheutti myöhemmin kaulan turvotusta (parani antibiootilla, ultrassa ei näkynyt mitään vierasta, vain nestettä). Ennen joulua kuitenkin huomattiin kaulassa kaksi pientä herneen tuntuista juttua ja vein koiran eläinlääkärille. Tutki, ja todettiin että leikataan pois.

Homman piti mennä simppelisti - rauhoitus ja paikallispuudutuksella, olihan nuo objektit sen verran pieniä ja ihan nahan alla. Kuitenkin heti, kun eläinlääkäri eilen tutki koiran käsituntumalla, huomasi että patit tuntuvat erilaisilta, isommilta jne.

Menin kotiin odottelemaan että voin hakea koiran kotiin. About tunnin päästä eläinlääkäri soitti, eikä ollut kovin hyviä uutisia. Kasvusto onkin tehnyt lonkeroitaan syvemmälle, niin että turvallinen leikkaus on vaikeaa (hermovauriot, suonet tiellä).
Päätös oli se, että otetaan näytepala, joka lähetetään patologille tutkittavaksi. Jatkotoimenpiteet sitten tuloksen mukaan. Eli jos tuo juttu on krooninen tulehdus, tai vastaava hyvänlaatuinen kasvusto, niin poistoleikkaus. Jos se on huonolaatuinen, niin eipä taida olla mitään tehtävissä.

Joten nyt peukut pystyyn hyvien tulosten puolesta!!
          

1226894.jpg
"Tippuiskohan sieltä kamerasta nami...?"