Lauantaina hakukokeesta tarkempi selonteko. Tottis meni hyvin, 83 pistettä. Meidän suoritusvuoro oli eka. Seuraaminen ok (alussa kontakti huono, mutta korjasi pian), henkilöryhmä ihan paska... Ei edes istunut pysähtyessä ja jotenkin häiriintyi ihmisistä... Tätä ehkä harjoiteltava enemmän :) . Liikkeestä istui (jee!), maahan meni hyvin, luoksetulo erinomainen. Liikkeestä seisomisessa meni istumaan. Meillä jäi ampumiset väliin, ase oli jumissa.

Nouto erinomainen, hyppynoudossa kolautti estettä. A-esteen takana hävitti kapulan ja etsi sitä vaikka kuinka pitkään. Usko meinasi loppua ja olin jo varma, että unohtaa palata a-esteen kautta kunhan löytää kapulan. Mutta sieltä se ilmestyi esteen päälle! Siinä vaiheessa pääsi itseltäni hihkaisu :)
Eteenmeno meni aivan nappiin. Lähetin, koira ampaisi suoraan ja meni maahan todella upeasti heti käskystä. Saatiin yleisöltä taputukset! Tuntui todella mukavalta. :)
Paikallamakuukin meni todella hyvin. Oli tasan tarkalleen siinä kohdassa, mihin jätin makaamaan. Upeaa! Tähän auttoi mukavasti se, että Reesen, joka oli tottisparina, estekäskyt olivat hiljaisia, lähes kuiskauksia. Ei siis provosoivia, joten Ennilläkin oli helpompi olo. Lisäksi kapulat heitettiin poispäin p-makuussa olleesta koirasta.

Esineruutu oli Niihaman mastolla samassa paikassa, missä otetaan usein hakutreenejä. Tämä aiheutti itselleni hivenen jännitystä. Melko hyvin kuitenkin taisi koira tajuta, että tässä on esine-etsintä kyseessä. Haki molemmat esineet, välillä oli turhan kauan jossain "kadoksissa". Aikaa jäi yli ruhtinaalliset 11 sekuntia, hahaha :D

Henkilöetsintä oli tutulla radalla Tavesin Koivumäessä. Eka ukko löytyi heti ensimmäisellä pistolla, vasemalla noin 30-40 metrissä. Sitten alettiin etenemään... Ja etenemään. Tyhjää tyhjää tyhjää tyhjää. Satasessa kysyin aikaa, puolet oli jäljellä. Eli hyvin aikataulussa. Mutta siinä kohdassa homma hidastui. Ennillä meni hermo, tyhjät pistot venyivät tarpeettoman pitkiksi. Koiraa ei näkynyt eikä kuulunut. Itse lähetin ehkä turhan tiiviisti, kun sain koiran vihdoin luokseni. Kerran lähetin uudelleen, kun ei mennyt tarpeeksi syvälle. Onneksi lähetin, tällä kerralla toinen äijä löytyi. Oltiin noin 180 metrissä. Tähän loppui aika. Viimeinen maalimies olisi ollut takakulmassa. Tämä positiivista siinä mielessä, että koira sentään ei ollut käynyt piilolla eli jättänyt ilmaisematta yhtä maalimiestä. Tai että omasta mokastani ko. spotti olisi jäänyt ilmaisematta.

Kaikenkaikkiaan, olen todella tyytyväinen. Koira toimi hienosti (lukuunottamatta liian laajoja tyhjiä, jotka on aiemminkin jo huomattu -> nyt on asialle todella alettava tekemään jotain)