Terkut Hämeenkyröstä. Käytiin Ennin kanssa kääntymässä Kyröskosken Käyttökoirien hakukokeessa. En kertonut kellekään että olin ilmoittautunut noihin, kun tiedän että on tyhmää mennä viikon välein kisoihin... ;)

Kuitenkin, kun torstain treenit meni hyvin niin ajattelin että mennään ja katsotaan, että mikä on tilanne. Että onko tuo Heinolassa käynyt ilmaisukatastrofi pysyvämpää laatua vai mittee.

Mutta menikin sitten ilmaisujen osalta aivan huipusti. Ensio haukkui kuin pieni sika maalimiehiä. En meinannut edes saada sitä hiljaiseksi, hih :)

Valitettavasti kakkosmaalimies vain jäi metsään, en tiedä miksi. Piilo oli kallion takana, ei mitenkään vaativa paikka. Rata oli ihan tavallista sekametsää, kumpuilevaa muttei mitenkään jyrkänteistä. Teki koko ajan huonosti töitä vasemmalle puolelle ja sinne jäi kakkonenkin. Kolmonen tosin nousi vasurista, mutta maasto oli jo auennut ihan helpoksi.

Tuulesta ei tosiaan ollut apua, ei tuullut pätkääkään. Lisäksi koira tuntui reagoivan siihen, että alue alkoi hassusti saapumispolulta 90 astetta vasemmalle. Mietinkin, että eipä olla ikipäivänä  harjoiteltu tuollaista vaan hakualue on AINA alkanut suoraan eteenpän
siitä, kun saavutaan mestoille. Että seli seli vaan... :) Mutkun meillä ei tuon löytämisen kanssa ole ikuna ollut mitään probleemia, niin vaikea keksiä mitään suoraviivaista syytä. Itse olisin toki voinut yrittää enemmän lähettää vasemmalle, enkä hyväksyä turhan huolimattomia. Mutkun emmä nähnyt sinne kunnolla mitä se teki ja kun olen päättänyt luottaa koiran etsintään enkä väkisin runnoa...

Esineet menikin pitkästä aikaa ihan mukavasti. Kaksi löytyi ajan puitteissa, kolmas saatiin nostaa edestä ajan loppumisen jälkeen. Tuossakin tein "mokan" lähetyskohdassa, siirryin liikaa vasemmalle tuon edessä olevan esineen ohi. No eipä noita voi tietää. Mutta koira meni kerran esineen yli, joten ei ole ihan täydellistä toimintaa siltäkään osin... Varmaan alko painostua tuossa loppuvaiheessa sen verran paljon, että siitä tuo ylitys (??). Hetsasin narupallolla ennen vuoroa, tuntui auttavan, mielestäni.

Jäi siis hyvä fiilis tuosta reissusta kaikenkaikkiaan. Ilmaisuongelma oli selvästi vaan joku ohimenevä juttu ja esineissäkin alkaa toivoa olemaan.