Siis ihan järkyn vetinen keli nyt on! Ihan käsittämätöntä. No, vaikka on kuraa ja Ennikin tietysti aloitti karvanlähdön, niin ollaan sentään menossa kesää kohti selvästi. Ihanaa! Eilen kun kävin lenkillä, olin vasta kahdeksalta kotona, mutta SILTI oli vielä ihan valoisaa, jee! Miljoona kertaa mukavampi lähteä iltalenkille kun on valoa tunnelin päässä :)

Tänään päätin korkata lähikentän treenaten, se oli siis luistelukenttänä talven. Ihan OK kunnossa oli jo, mitä nyt keskellä vielä aika iso jääkohta, mutta eipä me paljoo tarvita. Koirat on aina tuossa kotikentällä jotenkin niin mukavia, kun kierroksia ei ole liikaa. Nytkin esim. molemmat odotti penkkiin sidottuina vuoroaan ihan TOSI kiltisti ja rauhallisesti! Heimokin vaan makaili.

Otin eka Ennillä. Ennin seuraaminen on kyllä tosi hyvää. Pysyisi vaan samanlaisena kisoissa. No, tuskinpa pysyy. Mutta kiva että edes reeneissä toimii. Seuraamiskohta voisi olla kuitenkin ehkä aavistuksen vielä taaempana. Pitää yrittää jollain nakkihoukuttelulla ja taakse palkkaamisella vielä hioa. Pitää kontaktin ja kohdan tosi hienosti, ja käännökset on ripeitä. Me likes.

Tein noutoja pikkukapulalla. Ei taas mitään järkeä puremisen kanssa. En keksi enää muuta, kuin että pidän väkisin suuta kiinni niin pitkään, kun rauhoittuu. Ihan älytön kyllä.

Heimolle tein vähän pidempiä sivullaoloharjoituksia. Siis otin yhdellä käskyllä sivulle ja pysyttiin hetki siinä liikkumatta. Eli söhläys ja muu minimiin. Heimo oli ihan hirmu hyvä! En suorastaan keksinyt mitään valittamista yhdestäkään sivulletulosta, myöhemminkään. Otin edestä sivulle jossain kohti, ja nekin meni nappiin. Hyvä Heimo

Seuraamisiakin ajattelin tehdä vähän pidempiä, mutta käytännössä tila rajoittui niin paljon että piti ottaa paljon käännöksiä. Nekin onnistui tosi hyvin. En ihan heti palkannut, vaan vasta jokusen askeleen jälkeen. Autoin vielä vähän kädellä käännöksestä ettei jää jälkeen. Siis päästä vaan ohjasin pysymään lähellä. Toimi kai, ainakin pysyi hyvässä kohtaa.

Noutoa tehtiin taas pikkukapulalla (viimeksi isolla, unohdin raportoida - ei mennyt ihan putkeen). Tässä viime aikoina olen yksinkertaisesti kieltänyt haukkumassa lähtiessä. No, eipä se ole sitten mennyt ollenkaan mutta en nyt oikein muuta ole keksinyt. Tänään kuitenkin nouto taas onnistui kivasti. En heittänyt vaan laitoin kapulan minun ja koiran väliin. Toi aika hyvin, ainakin täysin äänettömästi. Ote turhan väljä, mutta miten sen saa pitämään sitä paremmin? Kertokkee viisaammat.

Että näin. Niin sitten leikittiin siinä puistossa vaan. Otin vähän puunkiertoa molempien kanssa pitkästä aikaa. Melko sähellystä kun molempia "kouluttaa" yhtäaikaa siihen Koirat oli ainakin fiiliksissä, alkoi olla vähän kilpailuhenkeä ilmassa!