Lauantaina otettiin perus hakutreenit Ylöjärvellä. Alue on mukava, mutta todella helppo. Pituutta vain ehkä noin 70 metriä ja etenkin vasen puoli melko aukeaa aluetta. Tästä huolimatta saatiin Enni menemään lankaan :)

Nimittäin viimeinen maalimies olikin ihan lähellä keskilinjaa, hyvässä kivikossa piilossa. Lähetin koiran vähän alle 10 metriä ennen piiloa (en siis itse tiennyt maalimiehen sijaintia) ja E sinkosi tyypilliseen tapaansa ihan alueen perälle. Siellä totesi, että ei oo kettään, ja hirveellä vauhdilla takaisin  ihan alueen takalinjaa pitkin. Maalimies jäi siis meno- ja paluureittien väliin. Lähetin lennosta toiselle puolelle ja tässä vaiheessa vasta sai hajun maalimiehestä. Oli hauska katsoa, miten koiran ilme muuttui hajun saamisesta :D Teki suorilta täyskäännöksen, palasi keskilinjalle (hyväksyin siis tämän todella vajaan tyhjän, koska luotin koiran nenään), taas lähetys lennosta toiselle puolelle ja piilolle haukkumaan.

Mitä tästä opimme... Ehkä nyt ei mitään uutta, mutta ainakin muistutus siitä, että noita ihan lähellä keskilinjaa olevia piiloja kannattaa välillä ottaa. Ja sekin taas muistui mieleen, että Enni-koiralla on aika hyvä nenä, joten jos tulee täyskäännös tyhjältä, niin antaa tulla.... Tai jotain sen suuntaista. Noh tällä kertaa taisin itsekin arvata, että mm ei ollut siellä tyhjän puolella.

Olen jopa ottanut esineitä Ennin kanssa lenkeillä. Niistä ei paljoo raportoitava, ihan jees.