Siitä Briskness-leiristä sitten vähän raporttia. Leiri pidettiin Häijäässä (Sastamala) Koiviston Kestikievarissa. Hyvä paikka! No koirakenttä  = parkkipaikka, eikä ollut pk-esteitä mutta agilityesteet löytyi.

Tässä koko porukka yhteiskuvassa (kuva Anita Korhola)

Tosiaan leiri alkoi perjantaina ja illalla oltiin esineruudussa. Eka Heimo Heimonen, jolle Marianne vei kolme esinettä kaikki kerralla, Heimon nähden. En nyt muista ihan tarkalleen, että mitä tapahtui, mutta muutama "tyhjä" pisto tuli, mutta kaikki esineet tuli minulle lopulta ilman kummempia venkoiluja. Toisin sanoen, hyvin meni ihan. Eka esine tais tippua, mutta käskytyksestä toi perille. Heimolla on ihan hyvä meininki luovutuksessa, se on noutomainen eli eteen istuen. Parempi näin, muuten voi mennä vähän hösellykseksi jos antaisin luovuttaa "vapaasti".

Enni nosti kaksi esinettä, ihan jees mutta ei nyt mikään huippusuoritus. Voisi ehkä vähän tehokkaampi olla, tuntuu että vähän hohhailee osan ajasta.

Lauantai meni kokonaan etsintäkokeessa Hämeenkyrössä. Kävipä muuten uskomaton tuuri, että koe oli H-kyrössä!! Matka oli nimittäin vaivaiset 18km Häijäästä :) Heimo oli mukana tsempparikoirana ja hyvin hoiti homman. Btw, olin vähän varautunut että Enni on kokeessa ihan pska/väsy, koska oltiin tuolla leirillä yötä, mutta eipä ollutkaan. Ihan normikoira oli. Koirat nukkui yöt autossa, voikin olla että se oli paras ratkaisu. Ehkä uni tuli paremmin tutussa ja turvallisessa nissanin takakontissa, kuin mitä olisi tullut vieraassa huoneessa kolmen muun koiran ja ihmisen kanssa.

Illalla sitten grillailtiin ja saunottiin, mukavaa oli! Oikein mukavaa. Kestikievarissa oli hieno terassi, grillikatos ja tanssi/juhlasali (ent. lato) jossa oli hyvä istuskella sateella.

Sunnuntaina heräsin virkeenä, nukuin yön kuin tukki. La-yönä sain ihme astmakohtauksen, urgh. Lähdettiin aamusta hakumetsään, joka oli ihan lähellä kievaria. Siis ehkä joku alle puoli kilsaa. Ja maasto oli hyvä. sinne oli merkattu 100m:n rata, en tiedä sitten minkälaisena olisi jatkunut pidemmälle.

Enni otti etukulmat vaan, pieni palauttava harkka vaan. Oli hyvät ilmaisut ja suorat pistot, ei valitettavaa.

Heimolla vähän enemmän, mutta en kovin vaikeaa treeniä ottanut, kun oli kuitenkin vieras maasto ja ihmiset. Eka haamu, toka ja kolmas valmiit ja nelkku haamu. Ilmaisut oli aivan todella hyvät kaikilla. Kolmosen pisto piti uusia, ei ollut ihan suoraan lähdössä. Muilta osin ei siis minkäänlaista onkelmaa, Heimo toimi ihan normisti eli hienosti <3

Leirillä oli myös Heimon iskä Manu, sekä lauantaina hetken Heimo veli Pekko. Pekkoa kävi Heimis morjestamassa ja ihan suht ok meni, Manu-isiä ei hirveämmin moikattu, Heimo murisi Manulle vaan. Lapsuus on ohi, takana on ne päivät, kun se oli kaikkien kaveri  No, kai se on ihan normaalia että uroksesta tulee Miehekäs Mies jossain vaiheessa  Kilttihän se on kuitenkin perusluonteeltaan, pennuilla ja nartuille ainakin.

Tässä pari kuvaa koiratotosta, ts. juoksukilpailusta. Heimo vähän kädetti, sitä kiinnosti matkalla ollut valokuvaaja enemmän, kuin maalissa huudellut emäntä :)

 Enni vetää kuin pikajuoksija konsanaan!

Kuvat Outi Toni