Eilisissä hakutreeneissä tuli taas kivaa edistystä ja uusia juttuja, nimittäin jatkettiin noiden täyspiilojen harjoittelua ja mukaan tuli tyhjä pisto ensimmäistä kertaa. En oikein ymmärrä, että miksi niitä piti niin pitkään säästellä ennenkuin alettiin harjoittelemaan? Ne antaa vaan hyvää vaihtelua treeneihin, ei sekään mielestäni ole mitenkään mielekästä että jauhetaan samaa näkölähtö / kuusenaluspiiloharjoitusta kerrasta toiseen. Tai no tietysti jos koira on hitaampi tajuamaan. Meillä vähän toisin päin, huomasi esim. kun käytiin viemässä maalimies koiran kanssa piilomökkiin ja kun sitten lähetin Een keskilinjalta tuolle piilolle, niin ei sillä ollut läheskään niin paljoa intoa lähteä, vaan jäi vähän haahuilemaan siihen lähistölle ensin. Sitten taas jokainen muu lähetys, joka oli "normaali", lähti kuin tykin suusta.

Tuosta tyhjästä pistosta, lähti kyllä tosi hienosti metsään. Etsi vähän turhankin sinnikkäästi, ei meinannut tulla pois oikein, kun huusin. Lopulta sitten ilmaantui sieltä, eikä tuntunut olevan millänsäkään siitä, ettei siellä ollutkaan ollut ketään. Seuraavalla lähetyksellä lähti suorastaan innokkaammin matkaan. Ainoa miinuspuoli oli siis oikeastaan se, että etsi turhan sitkeästi, eikä suostunut ottamaan oikein korviinsa minun takaisinhuuteluja. Siinä siis harjoiteltavaa.... Toisaalta on tyhmää hulluna karjua keskilinjalla, lähinnä koiran pitäisi oma-alotteisesti nopeammin tajuta, ettei siellä ole ketään ja palata takaisin. Enni ei hevillä luovuta :) Toisaalta, eka kertahan tässä vasta oli, joten ehkä se pikkuhiljaa uskaltaa luottaa omiin taitoihinsa, eli uskomaan ettei siellä tosiaan ketään ole.

Tottista otin myös vähän ja meni ihan penkin alle. Siitä ei sen enempää... (paitsi ehkä sen verran että koiran kierrokset oli ihan sairaan korkealla)