Tiistaina oli
PKY:n tottistreenit, joissa kävin itse vetämässä alkeisryhmän. Sen aikaa Enni oli kiinni varastorakennuksen seinässä ja räksytti koko ajan! Koko sen reilun puolen tunnin ajan, kun olin neuvomassa muita. Hassu kiihkoilija!

Otettiin itse myöhemmin vähän palveluskoirien a-estettä. Noh, ollaan tehty sitä vaan matalamman "harjoituskappaleella". Ilman ongelmia. Kokeiltiin tällä kertaa jyrkempää, kokeissa käytettävää versiota, eikä mennyt ihan niinkuin elokuvissa :) Aluksi ei halunnut lähteä kiipeämään, kokeili ekalle poikkipuulle ja selvästi ajatteli että "pidä estees, eihän tätä voi hullukaan kiivetä..." Hetken päästä pienen innostuksen lisäyksen jälkeen koira kyllä nousi innolla esteen harjalla, mutta pomppasi sieltä ylimmältä puulta alas... Vaikka karjaisin kunnolla "hiljaa" -käskyn. Toisen kerran sama. Enpä sitten viitsinyt enää ruveta hankaamaan, pitää miettiä vähän lisästrategioita... Tuli mieleen vauhdin säätely pannasta tai hihnasta, mutta en tiedä onko kovinkaan turvallinen. Ei huvittaisi kuitenkaan vahingossa nykiä vastapalloon, kun toinen täysillä vetää ylämäkeen :)

Samana tiistaina, tokotreenien jälkeen oli agility. Ensimmäinen kerta sisällä tänä syksynä, paikkana on Euro-Tallin maneesi Valkeakoskella. Mielestäni parempi paikka, kuin Tamsk Ry:n "navetta", joka on liian hämärä ja pieni. Treenit meni muuten hyvin, ainoastaan ikuisena ongelmana olevat hypyt näyttävät olevan yhä ikuinen ongelma! Toivottavasti kehitystä tulee, ettei epätoivo iske. Ollaan muuten kaksoissiskoni Maijan ryhmässä, aloitettiin siinä alkusyksystä. Maijan ohjaamana on hyvä olla, se tuntee minut ja Ennin läpikotaisin. Eikä tulee mitään stressiä siitä, etteikö kehtaisi sanoa omia mielipiteitään tai vastaavaa, heh.

ima&enni
Enni & Ima, parhaat kaverit