Raunioilla oltiin siis tistaina. Ehkä kolmas tai neljäs kerta ever, kun siellä ollaan. Viimeksi joskus viime talvena tms., en muista tarkalleen.

Meitä oli pieni porukka, 4 henkilöä, joten ei mitään kovin suurta treeniä saanut. Lisäksi vieressä oli VPK:n harkat, joissa poltettiin jotain hässäkkää. Ei viitsitty laittaa aluetta menemään kovin läheltä tuota aluetta. Mutta ei se sinänsä mitään, oma tarkoitukseni oli treenailla noita outoja piiloja.

Kolme piiloa, joista yksi betonipiilo kiinteä levy ovena, toinen pystyarkku, kolmas betonipiilo trukkilava ovena. Eka piilo oli heti lähtöpisteen lähellä oikealla, ja Enni sai hajun heti. Tarkasti viereiset rauniokasat ensin ja sai sitten tarkennettua piilolle. Hyvä vaativa haukku.

Seuraavaksi nappasi kauimpana olevan piilon, eli toisen betonikaivon jossa ovena trukkilava. Maalimiehenä vieras mies, mutta ilmaisu oli taas erittäin hyvää. Jes.

Sitten vähän vaikeampi, pystyarkku. En tiedä mistä johtuu sen vaikeus, kaikille koirille jotenkin hankala kohdentaa hajuja. Arkku nojasi betonilevykasaan, jota Enni kierteli ja kaarteli ja hyppäsi sen päälle ja sieltä taas alas (hui, aika korkea!!), sitten vasta löysi piilon. Mutta tosi hyvä siis kuitenkin. Ilmaisu taas erinomainen.

Oli kyllä hyvä katsoa kun näki koiran etsintää niin läheltä. On kyllä tosi sitkeä tapaus. Hajun kun sai, niin todella hienosti, suorastaan pakkomielteisesti, etsi sen lähdettä. I'm so proud Pusu 

No, jotain negatiivistakin (tavallaan), nimittäin otin "hallintaan", mutta ei tod. pysynyt hetkeäkään paikallaan kun mm alkoi kömpiä pois luolastaan. Vähän ärsyttävää. Mutta tuo nyt on aina ollut helppo harjoitella pois. Tässä on taas tämä tasapainottelu, että paljonko viitsii tuota treenata kun sitten lähtee niin helposti maalimieheltä tulemaan luokse, kun ottaa monta hallintaharjoitusta. Mutta tuostakin menetetyt vähäiset pisteet voi merkata paljon... Sinänsä ei voi enää sanoa että hui hai, kunhan löytää ja ilmaisee.

Oli tarkoitus ottaa kuvaa tuolta, mutta unohtui siinä tuoksinnassa. Tässäpä siis korvaukseksi tämänhetkinen lempikuvani Heimo Huimasta (joka taas viime yönä klo 5.30 päätti tulla pussailemaan) :)

1241594976_img-d41d8cd98f00b204e9800998e