Tänään hakuilut no: 2 tälle kaudelle. Oltiin Nokian alaradalla, minä, Pirjo, Riitta, Miia ja Sami. Vielä aamulla oli kasassa vain ekat kolme, mutta yllättäen sitten olikin yleisömenestys ja saatiin vielä kaksi lisää (joilla yht. kolme koiraa).

Heimo pääsi sekä metsään, että tottiskentälle, Enni vaan tottiskentälle. Vähän nyt sorsitaan. Mutta ei voi mittään.

Heimolle viisi suoraa pistoa. Kaksi vikaa oli sekä suorapalkka, että lelulla turhauttaminen. Alkoi heti haukkumaan kun lelua vähän vilautti, eikä antanutkaan suorilla. Sehr gut! Ensi kerralla otan alkuun lelut ja loppuun suorapalkat, on paljon loogisempaa.

Tottikseen olin erityytyväinen. Molempien dogien kohdalla. Heimo nyt ei varsinaisesti väläytellyt, mutta sain sen hakemaan kapulan suht hiljaisesti. Vielä ei kuitenkaan voi käyttää termiä "äänetön"

Heimon kanssa en kyllä kummoisia tehnyt, vähän hupsuteltiin vaan. Esim. hetsasin lelulla ja annoin istu/maahan -käskyjä. Näistäkin olin happy, teki nimittäin todella nopeita ja aina oikein! Eli malttoi ilmeisesti kuitenkin kuunnella vähän, vaikka olikin tohkeissaan? Ennille on tällaiset olleet aina vaikeita, siksi tämä suunnaton ilo.

Ennin tottikseen paneuduin vähän enemmän. Perusasennossa siirsin katseen kentän taakse ja ei-niin-yllättäen koira teki saman. "Sivu" käskyllä sitten koira kontaktiin ja palkka. Pari toistoa + palkkausta tästä. Sitten seuraamiseen ilman erillistä käskyä. Tuntui tosi hyvältä. Liekö tässä uusi kikka kolmonen edistämisen vähentämiseen? Eli jätän 'seuraa' käskyn pois kokonaan ja pelkkä 'sivu' riittää? Ainakin nyt tuntuu hyvälle.

Noudoissa ei sit ollutkaan mitään positiivista, buu.

Eteenmenoja kolme kertaa, huippunopeita! Keskimmäisellä kerralla 'maahan'. Oli hitaahko, mutta meni läpi ekalla sentään.

Siinäpä se sitten. By the way, olen sitä mieltä että Heimo on aika cooli jätkä. Nimittäin kun vein sitä autoon, jäinkin eka jutustelemaan kavereiden kanssa ja koira oli tietty hihnassa siinä. Kentällä oli suojeluharkat menossa. Mitä Heimo teki? Heittäytyi makuulleen katselemaan äksöniä. Siis ihan päätä lepuutti maassa (ihanassa kuramössössä). Kentällä 1+m päässä koira säntäilee ja haukkuu, Heimo on vaan, että jaa jaa hyvä meno!