Elämä alkaa taas voittaa tuon tottiskriisin jäljiltä. Ei pitäisi ottaa liian raskaasti mutta kyllä se oikeesti vähän mieltä madalti. Alenti motivaatiota. Pitäisi vaan enemmän tehdä tuon koiran kanssa. Ainakin kun seuraa noita "superkoiraihmisiä", niin nehän tekee jotain joka ikinen päivä. Parikin kertaa päivässä. Jälkeä, tokoa, esineitä, tottista, vaikka mitä. Ja niillä on vielä useampi koira, jota treenata. Me vaan harrastellaan pari kertaa viikossa... Ei siis ihme, ettei nimen edessä ole vielä KVA:ta ja TVA:ta, puhumattakaan AVA:sta.

Mietityttää kyllä sekin, että miten nuo 'superharrastajat' ehtii kaiken?! Tiedän, että monella on lapsia ja että ne käy tavallisissa töissä. Näin perheettömänäkin tuntuu, ettei vuorokaudessa ole tarpeeksi tunteja, jos toden teolla haluaa harrastaa. Vai olenko jotenkin ajankäyttövammainen? Huomennakin kun on hakutreenit, niin kyllä mulla siellä koko ilta menee. Ei todellakaan ole aikaa käydä kaupassa (kuin ehkä pika pikaa lähikaupassa) tai muuta "ylimääräistä".

Toki nuo isomman porukan hakutreenit on pidempiä, kuin pienempimuotoisemmat treenit. Mutta olen kyllä todennut, että jos lähden jotain tekemään koiran kanssa, niin kyllä siinä väkisin pari tuntia kuluu kaikkineen. Eilen, kun kävin tekemässä YKSIN jäljen ja esineruudun, niin 1,5 tunnissa oli homma färdig. Siis ovelta ovelle. Ja hoppuilla piti. Jälki ei vanhentunut kuin parikymmentä minsaa, sillä aikaa otin suikaleellisen esineitä ja vähän seurautin. Pelkkää äksöniä koko aika. Ihan liian hätäistä äksöniä.

Jos olisi lapsia, niin missä välissä niitä hyysäisi? Hakisi tarhasta, tekisi ruokaa, pyykkäisi jne. Mitä nyt yleensä huushollin ja perheen pyöritykseen kuuluu. Tai no. Ratkaisu tähän taitaa olla mies, joka hoitaa ~kaiken, että vaimo voi harrastaa. Onko näin?

Että eipä tässä kai auta murehtia titteleiden puuttumista ja huonosti meneviä treenejä, kun panostus lajiin on mikä on. En ole kyllä lainkaan halukas antamaan koiraharrastukseen kaikkea aikaani. Tykkään, että elämässä on muutakin sisältöä, kuin koirakoirakoirakoira. Ja vaikka koiraharrastus onkin ihan älyttömän antoisaa, niin ei mulla ole tarpeeksi intoa ja mielenkiintoa ja pinnaa hioa ja hinkata ja treenata paljon, niinkuin menestyjät tekee.

Loppuun kesäkuva, ottaja Jasmo

1594899.jpg