Tottelevaisuuskokeet-sivulla on päivitetty eilisten toko-kisojen pisteet. Meni oikein hyvin. 166 pistettä, vaikka hyppy meni nollille. Enni on paras :)

Hakutreeneissä Enni teki yllättävän käänteen, nimittäin meinasi karata ekalla pistolla. En tiedä, tuntui kovasti ottavan hajua Maijasta, joka oli samalla puolella ensimmäisen maalimiehen kanssa, aika lähellä takareunaa. Varmaan siis haistoi sen, ja lähti kaartamaan keskilinjan suuntaisesti ja vasta, kun oli n. 20 metrin päässä, jo takaisin keskilinjalle palanneena, sain huudeltua takaisin. Sitten uudelleenlähetys hieman metsämmästä ja sillä kertaa meni syvälle ja löysi mm:n.

Loput mm:t löytyi hyvin, hirveä kiire sillä oli selvästi päästä hakemaan Maija. Mutta pysyi hanskassa, juuri ja juuri :)

Otin käyttöön uuden neuvon, eli että viimeinen mm palkkaa leikillä (patukka, narupallo). Tämä siksi, että koiran hakuinto kasvaa vain matkan edetessä, koska lopussa odottaa paras palkinto. Tuntui olevan mieleinen, mutta tällä kertaa oli sekin, että vika mm oli Maija, eli oli jo valmiiksi kerännyt hullut kierrokset, kun odotti sen hakemista. Jatkamme ehdottomasti tämän vinkin käyttämistä. Riitalle kiitos siitä.

Ai niin, uusi juttu oli se, että liikun keskilinjalla. Riitan asiantunteva neuvo: lähde liikkeelle VASTA, kun koira on saavuttanut takarajan, eli siis on niin syvällä kuin mahdollista / haluat sen olevan. Tämä luonnollisesti siksi, että koira alkaa "kulkemaan mukana", eikä tietenkään ole toivottavaa että kaartaa liian aikaisin pois pistolta. Tuntui kyllä olevan Ennilläkin heti homma selvä, koska kun lähdin kävelemään eteenpäin, teki AIKA ison edistyksen ja löyti seuraavan maalimiehen, vaikka oletin kyseisen piston olevan tyhjä (seuraava mm oli ehkä noin 30 metrin päässä).