Kyllä on rankkaa tämä pikkujoulukausi ;) Viime viikonloppu meni kokonaisuudessaan juhlinnan puolelle kun perjantaina oli työpaikan pikkujoulut, ja lauantaina oli meidän 1. kihlausvuosipäivä ja kaverin valmistujaiskekkerit vielä illalla. Enni-rukka joutui tietysti hoitoon, mutta onneksi hyvään paikkaan :) Kiitos Mari-Anne ja Teemu!

No, tämän viikon perjantaina on taas pikkujoulut, Mikolla työpaikan ja minulla hiihtokerhon. Taas joutuu koira vieraille... Onneksi on auttavia ystäviä ja onneksi koira on niin sopeutuva ja kiltti, että sen kehtaa viedä hoitopaikkaan häpeämättä! Sanulle kiitos jo etukäteen ;)

Enpä tainnut kertoilla viime viikkoisesta agilitystä, mutta eipä siinä paljoa kertomista ollutkaan. Edistystä on kyllä tapahtunut, se on tosi mukava asia. Tokoilussa ja haussa tuntuu taas tulleen takapakkia. Tokossa varmaan siksi, että koira on ollut niin paljon hoidossa, enkä ole ehtinyt treenaamaan kunnolla. Mitä nyt ottanut vähän silloin tällöin jotain juttuja. Aika suurpiirteisesti siis. Kisoihin on onneksi vielä reilu kuukausi aikaa, pitää raahata jouluna kapulat ja pelit mukaan. Mennään muuten Rukalle joulunviettoon. Haussa oli viimekerralla sellaista käskyjen ignorointi-ongelmaa, mutta siihenkin on löytynyt hyviä parannusneuvoja.

Jos vielä vähän ruotisin tuota tokoilua, alkaa olla aika ajankohtaista ruveta viilaamaan sitä oikein urakalla kun ylemmät luokat häämöttää. Ekaan avoimen kisaan ollaan siis menossa, ja tarkoituksena on mennä hyvin valmistautuneena ja jatkaa voittajaan asap. Ongelmia:

noudossa ja luoksetulossa tulee aina oikean jalan kohdalle, eikä keskelle satunnainen peruutus noudon luovutuksessa seiso-käskystä saattaa ottaa vielä pari askelta seiso ja maahan -käskyjen satunnainen sekoittaminen meikäläisen jännityksestä johtuva flegmaattisuus!!! jos ei flegu, haukkuu innostuessaanNo eipä tuo niin pahalta vaikuta! Jaa niin vielä se, että luoksetulon seisahtuminen on epävarma, mutta en vain yksinkertaisesti voi treenata sitä juuri ollenkaan. Koira alkaa nimittäin ennakoimaan ja hiipimään heti. Pitää ennen kisoja muistuttaa sitä kerran ko. käskystä ja sitten taas suoria luoksetuloja...? Näin ainakin kuvittelen, että voisi pelittää. Enemmän meidän suorituksessa on vahvuuksia, kuin ongelmia, siksipä en olekkaan em. ongelmista huolissani. Kunhan vain listasin, että missä on hiottavaa. Sitäpaitsi tilanne muuttuu koko ajan. Jos jonkun liikkeen saa hiottua kympin arvoiseksi, meinaa se yleensä sitä että toisesta liikkeestä löytyy joku puute! Ei ole helppoa, hehh :)Omaa kisajännitystäni olen päättänyt hoitaa mielikuvaharjoittelulla ja valmistautumalla tarpeeksi hyvin. Lisäksi pidän huolta, ettei kisapaikalla ole koiraa häiritseviä tekijöitä, joka tarkoittaa siis TUTTUJA! Enni reagoi tosiaan minun jännitykseeni etsimällä tuttuja ihmisiä kehän ulkopuolelta. Kun niitä ei ole tavattu ennen omaa vuoroa, niin selkeästi ongelma on poissa. Se on harmi, että joutuu sitten yksin kisaamaan, olisi mukava jakaa kisatunnelmaa esim. Maijan ja Iman kanssa. Ehkäpä myöhemmin se on mahdollista kun saadaan lisää kokemusta.